Putin Jealous of Berlin Summit: Russia donates parts for Serbian MiG-29 jets

Late on Saturday, a Russian military transport plane airlifted to Serbia a new batch of aid, including accumulators for MiG jets, ITAR-TASS reports.

“We announced a tender, but Russian President Vladimir Putin personally insisted on donating them (accumulators),” the president said. “I am very grateful to President Putin for the present,” he added, saying his country “will for the first time over a long period get full control over the Serbian air” in terms of “police patrolling”. Three MiG-29 as well as MiG-21planes will be ready for use already on Monday, he said..

Shqip - Xhelozohet Putin nga Samiti i Berlinit: i fal Beogradit pajisje për avionët MiG

 Gjatë ditës së sotme, një avion transporti ushtarak rus zbarkoi në Serbi një ngarkesë ndimmash për Serbinë, përfshirë disa akulumatorë për avionët ushtarak serb MiG.

"Ne shpallëm një tender, por presidenti rus Vladimir Putin insistoi personalisht për të na dhuruar akulumatorët," deklaroi Aleksandër Vuçiç.

"I jam shumë mirënjohës presidentit Putin për dhuratën. Pas një kohe të gjatë Serbia do të ketë kontroll të plotë të hapësirës ajrore të saj, në termat e "patrullimit policorë," theksoi më tej Vuçiç, raporton ITAR-TASS.

Kjo ndihmë e Rusisë vjen vetëm pak ditë pas Samitit të Berlinit të Ballkanit Perëndimorë, ku nën drejtimin e Kancelares Merkel, vendet pjesëmarrëse afishuan një sërë pikash të përbashkëta sa i përket integrimit, zhvillimit dhe afrimit me Europën. Në këtë samit, Beogradi hodhi një hap drejt BE-së. Por me sa duket, ka të ngjarë që ky fakt të ketë xhelozuar Putinin, i cili, pavarësisht kohëve të vështira që populli i tij po kalon, nuk kurseu aspak që t'i falë Beogradit pajisje për migët e saj, të cilët nuk fluturonin qysh në luftën me Kosovën, vitin 1999, luftën e fundit të shpërbërjes së Jugosllavisë.

Është e qartë që Berlini dhe Moska janë rivale të përhershme sa i përket influencave gjeopolitike, në këtë kuadër, Putini po i shkel syrin Beogradit, duke i lënë të kuptoi që akoma nuk e ka harruar, pavarësisht se ka krahasuar Krimenë me Kosovën.
- Oculus News

Putin Jealous of Berlin Summit: Russia donates parts for Serbian MiG-29 jets Putin Jealous of Berlin Summit: Russia donates parts for Serbian MiG-29 jets Sunday, August 31, 2014 Rating: 5
Powered by Blogger.