Dukagjin – Anti-narcotics operation, 3 helicopters and 160 police forces on the field

English
Shkodra District Police Structures, in cooperation me Elite Unit Police Forces (RENEA), likewise in
coordination with State Police Directory, initiated since the early Friday morning, a field police operation to identify and eliminate narcotic plants in the area of Dukagjin, in Shkodra. Official sources stated that in the operation are engaged 160 police forces, one helicopter of RENEA and two army helicopters and fifteen vehicles.

Until now everything is under control, except about a half our of resistance by the inhabitants of the zone, now seems that police forces have everything under control.
Shqip

Strukturat e Drejtorisë së Policisë së Qarkut Shkodër, në bashkëpunim me forcat e FNSH-së dhe RENEA, në koordinim me strukturat drejtuese të Policisë së Shtetit, që në orët e para të mëngjesit te te premtes kanë vijuar me realizimin në terren të opracionit policor për identifikimin dhe asgjesimin e bimëve narkotike në zonen e Dukagjinit në Shkodër.

Në këtë operacion policor, gjatë ditës së sotme janë angazhuar 160 forca policore, një helikopter i Repartit të Helikopterëve RENEA, dy helikoptere të ushtrisë si dhe 15 automjete.

Lëvizja e forcave të policisë drejt vendeve ku do te zhvillohet operacioni policor ka nisur që në orën 07.00. Kushtet klimaterike paraqiten pak të renduara për shkak të shiut, por që nuk sjellin pengesesë për lëvizjen e forcave të policisë drejt vendeve që do të kontrollohen.

Në mbështetje të focave të policsë, që do të operojnë në terren për identifikimin dhe asgjesimin e bimëve narkotike, janë dy grupe të specializuara të Repartit RENEA, të cilat qendrojnë në gadishmeri për menaxhimin e situatave, që mund të krijohen.

Në përbërje të këtyre focave policore janë angazhuar edhe oficere të policisë gjyqësore si dhe 12 eksperte kriminalistë të Policisë Shkencore, që do të bëjnë të mundur dokumentimin ligjor, fiksimin dhe marrjen e provave materiale në vendin e ngjarjes.
- Oculus News

Dukagjin – Anti-narcotics operation, 3 helicopters and 160 police forces on the field Dukagjin – Anti-narcotics operation, 3 helicopters and 160 police forces on the field Friday, August 22, 2014 Rating: 5
Powered by Blogger.